Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά με πολλή ζέστη για την εποχή και αρκετή σκόνη προερχόμενη από την Αφρική. Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει πολλή αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λόγω του ότι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια στο σύνολο, σχεδόν, της χώρας. Λίγες αραιές νεφώσεις, χωρίς να εμποδίζουν ιδιαίτερα την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία θα σχηματιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα. Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης ευνοείται εκ νέου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος) να αγγίξουν και να ξεπεράσουν τους 30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στο νότιο Ιόνιο 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30oC. Στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27οC. Στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *