Μετά από μία βροχερή μέρα με τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια χώρα, από αύριο οι βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική και Νότια χώρα. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά και τα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας (βλ. προγνωστικό χάρτη). Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά από το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Bροχές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά των παραπάνω περιοχών (βλ. προγνωστικό χάρτη). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και στη Εύβοια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη την Ελλάδα εκτός από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τα ξημερώματα, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές στα βόρεια-βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του νομού, ενώ στο λεκανοπέδιο θα είναι πιο ασθενούς χαρακτήρα και πρόσκαιρες. Από το απόγευμα και έπειτα θα υπάρξει βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 800 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το πρωί και θα κυμανθεί από 7 έως 12οC (14oC θα έχει τις πρώτες πρωινές ώρες). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός τις πρωινές ώρες, ενώ μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *