Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο, η χώρα μας από χθες ουσιαστικά θα δέχεται αλλεπάλληλες ατμοσφαιρικές διαταραχές μέχρι και το τέλος της επόμενης βδομάδας με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις που δε θα αφορούν μόνο τα ορεινά. Το Σάββατο αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με βροχές τοπικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, από τα ξημερώματα θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης κατά βάση στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Ανατολική Στερεά. Αυτή η γραμμή βροχοπτώσεων (θερμό μέτωπο) θα μετακινείται σταδιακά βορειότερα, με συνέπεια μέχρι τις πρωινές ώρες να έχει βελτιωθεί ο καιρός στα πιο νότια τμήματα (Κρήτη, Δωδεκάνησα).

Μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται βροχές σε Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές στην Πιερία, την Ημαθία και την Ανατολική Θεσσαλία θα ξεκινήσουν νωρίτερα και θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια (λόγω των νοτιοανατολικών ανέμων στην κατώτερη τροπόσφαιρα και συγκλίσεων στην περιοχή). Από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Επιπρόσθετα, το βράδυ θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (εκεί από το απόγευμα θα το γυρίσει σε βροχή εκτός μόνο από τα πολύ ορεινά >2000m).

Υποψήφια για πυκνές χιονοπτώσεις είναι η Φλώρινα, όπου αρχικά μέχρι το απόγευμα θα ρίχνει βροχή-χιονόνερο, όμως προς την αλλαγή της ημέρας υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να το γυρίσει σε χιόνι.

Η θερμοκρασία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα λόγω των φαινομένων, ενώ στη νότια χώρα άνοδο. Μάλιστα στην Κρήτη, θα ξεπεράσει τους 20οC και θα φτάσει τους 22-23οC τοπικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ενισχυόμενοι σταδιακά μέχρι το βράδυ που η ένταση του θα φτάνει τα 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού και στο λεκανοπέδιο θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές κατά διαστήματα, ασθενούς έως μέτριας έντασης, από τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *