Μετά από μια ανοιξιάτικη μέρα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, αλλά και κάποιες βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα, αύριο αναμένεται επιστροφή του χειμώνα σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα πεδινά και παραθαλάσσια της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στη Θράκη (βλ. υψόμετρα στον προγνωστικό χάρτη). Επιπλέον, στη δυτική Μακεδονία θα σημειώνεται, ασθενούς έως μέτριας έντασης, χιονόπτωση σε όλο το νομό. Επιπλέον, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στα ανατολικά τμήματα τους)

Από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, τα φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα και θα επικεντρώνονται στην Χαλκιδική, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και νότια), τη Θεσσαλία (πιο ασθενή), την ανατολική Στερεά και την βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά των συγκεκριμένων περιοχών, εκτός από τη νότια Εύβοια και την Πελοπόννησο (θα περιορίζονται στα ορεινά).

Από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικές βροχές, ασθενούς έντασης θα σημειώνονται στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη προς τις βραδινές ώρες στην Κρήτη, όπου θα είναι πιο αξιόλογα τα φαινόμενα ειδικά κοντά στους ορεινούς όγκους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1500-1600m.

Ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες και στη συνέχεια θα είναι βελτιωμένος στη δυτική και βόρεια Ελλάδα (εκτός από τη Χαλκιδική και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού και στη συνέχεια και στα βορειοανατολικά. Στο λεκανοπέδιο πιο σπαστός καιρός με πιθανότητα παροδικής ασθενούς βροχής (ψιλόβροχο). Στα βόρεια-βορειοανατολικά προάστια θα σημειωθεί βροχή. Χιονόπτωση θα σημειωθεί στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 700-800 μέτρα (στα πιο βορειοδυτικά τμήματα του νομού θα είναι χαμηλότερα μέχρι τα 600μ). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες στα ανατολικά του νομού, όπου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ασθενούς χαρακτήρα και στην πόλη, ενώ παροδική χιονόπτωση θα εκδηλωθεί πάνω από τα 200-300m. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *