Με αρκετό κρύο σε όλη τη χώρα, αλλά και τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στα πεδινά και παραθαλάσσια της Εύβοιας (κυρίως στη βόρεια), την Αττική (κυρίως στα βόρεια τμήματα της), παροδικά την Ανατολική Θεσσαλία, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε χαμηλό υψόμετρο των προαναφερθεισών περιοχών (βλ. προγνωστικό χάρτη).

Επιπλέον τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στη Λακωνία και τη Δυτική Κορινθία) αλλά και στη νότια-νοτιοδυτική, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 300m (στα βορειοανατολικά) και πάνω από τα 500m (στα νότια).

Από τις πρωινές ώρες κατά πάσα πιθανότητα (ακόμα και τώρα υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα μοντέλα) θα υπάρξει υποτροπή του καιρού στην Εύβοια και στη συνέχεια τη Βοιωτία και την Αττική με τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο (βλ. προγνωστικό χάρτη). Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας κυρίως στη κεντρική και νότια Εύβοια. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι περίπου τις απογευματινές ώρες.

Τέλος βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειώνονται στην Κρήτη τις πρωινές-απογευματινες ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες το απόγευμα στη Βόρεια χώρα.

H Θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Επιπλέον, θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, και στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ,

ΑΤΤΙΚΗ: Τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχίζονται οι ασθενούς (πιο πολύ) έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις με διαλείμματα στη Βόρεια Αττική και πάνω από τα 300-400m. Στη συνέχεια τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται (κατά πάσα πιθανότητα) επιδείνωση του καιρού με μέτριας έντασης χιονοπτώσεις οι οποίες θα φτάνουν μέχρι τα 250-300m (υψηλά βόρεια προάστια), ενώ λόγω πολύ χαμηλών ποσοστών υγρασίας στο επιφανειακό στρώμα, αλλά και των έντονων καθοδικών ρευμάτων υπάρχει πιθανότητα να παρατηρηθεί χιονόπτωση και λίγο πιο χαμηλά. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα παρατηρούνται στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού, όμως θα έχουν σχετικά αξιόλογη ένταση κατά διαστήματα και στο λεκανοπέδιο πάνω από τα υψόμετρα που αναφέρθηκαν. Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού (κεντρονότια) θα σημειώνεται ψιλόβροχο ή χιονόνερο(σε μεγαλύτερες εντάσεις). Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι περίπου και το μεσημέρι, όμως τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν περίπου 200m. Τα φαινόμενα θα έχουν τη μορφή μπόρας, οπότε θα υπάρχουν και σημαντικά ανοίγματα στον καιρό. Από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Οι χιονοστρώσεις θα εντοπίζονται σε πιο μεγάλα υψόμετρα (>400-500m) και θα είναι παροδικές. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 4 έως 9-10οC, ενώ στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *