Η ψυχρή εισβολή επηρεάζει τη χώρα μας με αρκετές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Αύριο οι βροχές και τα χιόνια θα περιορίζονται σε επιλεκτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Βόρεια Αττική και την Εύβοια και για λίγο στην Ανατολική Μαγνησία, ενώ χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (βλ. προγνωστικό χάρτη). Επίσης, τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θράκη σε πεδινές περιοχές (πιθανότητες χιονόπτωσης υπάρχουν και για την Αλεξανδρούπολη). Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην Ανατολική Μακεδονία και πιο έντονες στη Χαλκιδική. Από το βράδυ βροχές θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την Ανατολική Μαγνησία. Επιπλέον, βροχές κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και στην Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες και από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση εκτός από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στο βόρειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στην Βόρεια Αττική πρώτα από τα βορειοδυτικά και γρήγορα σε όλη τη Βόρεια-Βορειοανατολική Αττική με χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης πάνω από τα 400-500 μέτρα. Ψιλόβροχο θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Αττικής μέχρι και τα βόρεια προάστια. Στη συνέχεια, δηλαδή τις προμεσημβρινές ώρες θα ανοίξει ο καιρός σε όλο το νομό. Από τις βραδινές ώρες (προς τα μεσάνυχτα) θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση του καιρού με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές, κατά βάση, στη Βόρεια Αττική, και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 400-500m. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 5 εως 12οC, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4οC χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10oC. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *