Γενικευμένες καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλία, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα ήταν έντοντα. Αύριο, η αστάθεια στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες εκ νέου.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αρχικά, εκτός από την ανατολική Θεσσαλία, τα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις πρόμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια Στερεά και την κεντρική Εύβοια. Πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες θα σημειωθούν στη βόρεια Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32-33 και τοπικά 34οC, ενώ μόνο στη Θράκη θα φτάσει τοπικά τους 35-36 και τοπικά τους 37οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στο Μυρτώο Πέλαγος. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις ,αρχικά, οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για παροδική καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *