Περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν η αστάθεια στη χώρα μας, ενώ ψυχρό μέτωπο κινούμενο νότια έδωσε καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Τη Δευτέρα αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών (πρώτων πρωινών) ωρών θα εκδηλωθούν βροχές στα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, την κεντρική (κυρίως στη Χαλκιδική) και ανατολική Μακεδονία, και πιθανόν τοπικά στα ορεινά της Κρήτης (και ανατολικά-νοτιοανατολικά από αυτά) και της Λέσβου, ενώ μπόρες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου. Τέλος, κατα τη διάρκεια των βραδυνών ωρών θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και τοπικά στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και η μέγιστη δε θα ξεπερνάει στα ηπειρωτικά τους 28-29οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στο Ιόνιο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-6 και τοπικά στα βόρεια τμήματα του 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ενώ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχες κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως γύρω από τα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *