Οι τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται και την Τρίτη με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αναμένονται βροχές και παροδικές καταιγίδες στην Εύβοια, ενώ βροχές θα σημειωθούν σε Χαλκιδική, Σποράδες, ανατολική Μακεδονία (κυρίως νότια τμήματα) και τη Θράκη(νοτιοδυτικά τμήματα). Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κατευθυνθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (πιο έντονες στα δυτικά τμήματα της). Επιπλέον, μπόρες θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά (κυρίως στα βόρεια τμήματα της και τη βόρεια Εύβοια). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μέσα στη νύχτα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες και στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μπόφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στη βόρεια-βορειοανατολική Αττική κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών, ενώ στη συνέχεια θα εποικρατήσει αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απόγευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *