Τοπικές μπόρες και καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά, ενώ η ζέστη ήταν έντονη για άλλη μια μέρα. Τη Δευτέρα αναμένεται πολή υγρασία στο Ιόνιο και γενικότερα τη δυτική Ελλάδα, η οποία θα φέρνει δυσφορία τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα παραμείνει η ζέστη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, μέχρι και τις πρωινές ώρες αναμένονται χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες σε Ιόνιο, δυτική Στερεά, Ήπειρο και δυτική Πελοπόννησο, οπότε θα σημειωθεί και τοπικά ψιλόβροχο (πιο πιθανό στο βόρειο Ιόνιο). Στη συνέχεια θα διαλυθούν σταδιακά οι νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί παροδική καταιγίδα στα πολύ βόρεια τμήματα της Θράκης (Ορεστιάδα και βορειότερα). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις σε Μακεδονία και Ηπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, αγγίζοντας τους 35-36 και τοπικά 37οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από δυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 2 μποφόρ, ενώ στο νότιο από νοτιοδυτικές με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33-34 και τοπικά 35οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά του νομού 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης δε θα ξεπεράσει τους 31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *