Μικρή άνοδο παρουσίασε σήμερα η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ υπήρχαν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της. Αύριο, Παρασκευή του Πάσχα, αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή του Πάσχα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν σε όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν από το βράδυ στην Πελοπόννησο και θα επεκταθούν σταδιακά μέχρι τα μεσάνυχτα στις Κυκλάδες και τη Στερεά. Στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να σημειωθούν ψιχάλες ή ασθενής βροχή άνευ σημασίας. Τέλος, θα υπάρχει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα αγγίξει και τοπικά θα ξεπεράσει τους 30οC σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, μακριά από τη θάλασσα (Λιβαδειά, Θήβα κλπ), αλλά και σε περιοχές της Κρήτης και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και πολύ τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η αφρικάνικη σκόνη θα δίνει την αίσθηση μουντού καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27-28οC, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στα παραθαλάσσια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και ανέφελου καιρού κυρίως από το απόγευμα και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27-28οC, ενώ στο κέντρο της πόλης δε θα ξεπεράσει τους 25-26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *