Μετά από μια σχετικά καλή μέρα με υψισυννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, αύριο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, σταδιακά, από τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο από τις πρωινές ώρες αναμένονται ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές στην Κρήτη που σταδιακά θα επεκταθούν στις νότιες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, οπού εκεί το βράδυ προς τα μεσάνυχτα είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες. Στις παραπάνω περιοχές λόγω της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική οι βροχές που θα σημειώνονται θα έχουν μορφή λασποβροχών. Στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά των συγκεκριμένων περιοχών και στη βορειοδυτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές κυρίως κοντά στους μεγάλους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις, αυξημένες από το απόγευμα και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *