Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα, Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, ενώ πιο τοπικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην υπόλοιπη χώρα. Αύριο, Τρίτη, η αστάθεια θα είναι πιο εκτεταμένη γεωγραφικά, ενώ τοπικά μπορεί να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα (ιδίως στη Θεσσαλία).

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται τοπικές βροχές τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ υπάρχει και πιθανότητα καταιγίδας. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου. Επιπλέον, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες γύρω από τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς. Πιθανότητα για μπόρα και καταιγίδα υπάρχει στη βορειοανατολική Πελοπόννησο (Κορινθία). Οι βροχές και καταιγίδες λόγω των ασθενών ανέμων στην τροπόσφαιρα θα είναι αρκετά στάσιμες, οπότε θα υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων. Το απόγευμα θα αναπτυχθεί καταιγίδα στην Θεσσαλία (βόρεια-βορειοδυτικά και κεντρικά τμήματα), η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της ισχυρής σύγκλισης που θα υπάρξει στην περιοχή, της στασιμότητας της, αλλά και του υψηλού υετίσιμου ύδατος που θα εμπεριέχει. Προς τις βραδινές ώρες θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες και στη Βοιωτία και τη βόρεια Εύβοια. Τέλος, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες (πιθανόν και χαλάζι), στα βόρεια τμήματα του νομού. Κατά τη διάρκεια των απογευματινών-βραδινών ωρών υπάρχει σημαντική πιθανότητα να προσεγγίσουν το νομό καταιγίδες από τα βορειοδυτικά όπου θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του (με έμφαση τα βόρεια-βορειοδυτικά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα της πόλης-κοντά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *