Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σημειώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο, αφού ο υδράργυρος στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ξεπέρασε τους 30οC, ενώ στην Κρήτη τοπικά έφτασε τους 36-37οC. Ανάλογο σκηνικό αναμένεται και την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες αυξημένη συννεφιά στην Μακεδονία τη Θράκη και την Ήπειρο. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Η υψισυννεφιά σε συνδυασμό με την αφρικάνικη σκόνη θα δίνουν την αίσθηση μουντού καιρού σε αυτές τις περιοχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η παρουσία της αφρικάνικης σκόνης θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ θα φτάσει τους 30οC σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Μακεδονίας. Στο εσωτερικό της Κρήτης θα αγγίξει τους 37-38οC, τοπικά, ενώ στις βόρειες παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι σαφώς χαμηλότερη (λόγω της θαλάσσιας αύρας-βοριά).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από μεταβλητές με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Γενικά, ο καιρός θα είναι αρκετά μουντός στο νομό λόγω και της αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30-31οC, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30οC, ενώ στο κέντρο της πόλης θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *