Η αφρικάνικη σκόνη έκανε για άλλη μία μέρα αισθητή την παρουσία της, με λασποβροχές αλλά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Η αφρικάνικη σκόνη θα διατηρηθεί σε μεγάλες ποσότητες και την Κυριακή ειδικά στη νότια και ανατολική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου Ιονίου και τη δυτική Στερεά (κυρίως στα ηπειρωτικά). Επιπλέον, τοπικές ψιχάλες και βροχές ασθενούς, κατά βάση, έντασης θα σημειώνονται από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και στη συνέχεια τη νότια και νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τέλος, το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές στη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις , πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, εκτός από το βόρειο που θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις που τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί ασθενής βροχή κυρίως στη νότια Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20-21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *