Μικρή πτώση παρουσίασε ο υδράργυρος την Τρίτη, όμως η ζέστη ήταν αισθητή για άλλη μια μέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στη δυτική Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το βόρειο Ιόνιο. Την Τετάρτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασία από τη βόρεια χώρα, ιδιαίτερα αισθητή από το απόγευμα και προς το βράδυ, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές και καταιγίδες (βλ. χάρτη φαινομένων παρακάτω).

Την Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα νότια και ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Χαλκιδικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Σέρρών και μικρότερη πιθανότητα για νομό Κιλκίς) και στη συνέχεια τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Θεσσαλία. Τοπικές νεφώσεις πιο αυξημένες στα ορεινά, θα υπάρχουν τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς (πιθανόν και της Αττικής) και της ανατολικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια σε Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, βόρειο Αιγάιο και στις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα σημειωθούν βροχές. Μεμονωμένες βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία, αλλά θα είναι πιο λίγες και τοπικές. (βλ. χάρτη φαινομένων παρακάτω).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία από το απόγευμα-βράδυ θα είναι ραγδαία (με την είσοδο του ψυχρού μετώπου) στη βόρεια Ελλάδα. Στη βόρεια Ελλάδα στα ηπειρωτικά η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 25-26οC, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28-29οC. Μόνο στη δυτική Ελλάδα, τοπικά στην Πελοπόννησο και τη νότια Κρήτη τοπικά η μέγιστη θα φτάσει τους 30-31οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν ιδιαιτέρως φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε και θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ψιχάλες κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά προάστια και βόρεια του νομού (μικρή πιθανότητα για μπόρα). Από τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν οι νεφώσεις στα βορειότερα του νομού και γυρώ στα μεσάνυχτα θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα βόρεια και με την αλλαγή της ημέρας και στον υπόλοιπο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 και τοπικά 29οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, εκτός από τα νότια και δυτικά του νομού, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα πνέουν από νότιες με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικές μπόρες κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών-πρωινών ωρών. Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα μέχρι και το μεσημέρι με σπαστό καιρό, ενώ από το απόγευμα θα συννεφιάσει εκ νέου και θα σημειωθεί βροχή κυρίως στα ορεινά και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και πρόσκαιρα το βράδυ 5 μποφόρ.

Χάρτης φαινομένων (ισχύει από 22/9/2021 και ώρα 00:00 έως 23/9/2021 και ώρα 23:59)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *