Πρώτη μέρα καύσωνα σημέρα και η θερμοκρασία ανέβηκε τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40-41οC, αλλά δεν έλειψαν για άλλη μια μέρα οι μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, στη βορειοανατολική χώρα. Την Πέμπτη ο καύσωνας θα γίνει ακόμα πιο αισθητός σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Το απόγευμα προς το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παροδικής καταιγίδας στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 41-42οC (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασίων).

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγάιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο βόρειοι-βοριεοδυτικοί με ένταση 2-4 και στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 και πιθανόν τοπικά στα δυτικά του νομού 39οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια του νομού δε θα ξεπεράσει τους 33-34οC. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38 και τοπικά 39οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές , αρχικά, διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *