Γενικά καλός καιρός επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου οι νεφώσεις ήταν αυξημένες. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται να κυριαρχήσει και την Πέμπτη στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται αίθριος καιρός της πρωινές ώρες με λίγες αραιές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας και αναμένονται λίγες μπόρες στα ορεινά της δυτικής Θράκης και ανατολικής Μακεδονίας. Μικρή πιθανότητα για μπόρες ή και καταιγίδα υπάρχει και γύρω από τα ορεινά της βορειοανατολικής Θεσσαλίας. Στη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τέλος, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα βορειοδυτικά (Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο) που θα κινηθούν γρήγορα νοτιοανατολικά καλύπτοντας τον ουρανό στη Θεσσαλία και τη Στερεά, οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν λίγες βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδος σε όλη τη χώρα αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 28-29οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα σχηματιστούν εκ νέου αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμανθεί από 16 έως 26-27οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία στο νομό θα κυμανθεί από 14 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *