Μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας με σχεδόν πλήρη απουσία βροχών στο σύνολο της χώρας, το Σάββατο αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά ατμοσφαιρική διαταραχή (ψυχρή λίμνη στην ανώτερη τροπόσφαιρα). Επομένως, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου (όσο πιο βόρεια τόσο πιο έντονα φαινόμενα). Από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες και έπειτα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και στη συνέχεια την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει στην υπόλοιπη Στερεά (όσο πιο βόρεια τόσο πιο πιθανό), τη βόρεια Πελοπόννησο και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στην Κέρκυρα και την Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονα και με διάρκεια, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι πιο τοπικά. Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για παροδική μπόρα κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με διαστήματα ηλιοφάνειας, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Στο βόρειο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλων, ενώ η πιθανότητα για τοπική χαλαζόπτωση (μικρής διαμέτρου χαλάζι) είναι αυξημένη στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου.

Τέλος, χιόνια θα πέσουν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο (>2000m) στη βόρεια χώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *