Η καλοκαιρία συνεχίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς όμως ακραίες θερμοκρασίες. Αυτό το σκηνικό θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αναμένονται νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη βόρεια Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου οι οποίες θα επεκταθούν βορειότερα στη συνέχεια καλύπτοντας τον ουράνιο θόλο της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Επιπλέον, τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .Τέλος, κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών-μεσημβρινών ωρών υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για μπόρες ή παροδική καταιγίδα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ μόνο στα πολύ ανατολικά τμήματα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με ένταση 2-4 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27-28οC, ενώ στα νότια παραθαλάσσια του νομού η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26-27οC, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο δε θα ξεπεράσει τους 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *