Σήμερα, Πέμπτη, επικράτησαν καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά προσήνεμα. Όμως σημειώθηκε παγετός σε πολλές περιοχές της χώρας, τις πρωινές ώρες. Ο παγετός θα κάνει την εμφάνιση του και το Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, αύριο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις να σχηματίζονται από τα δυτικά, τις μεσημβρινές ώρες και να κινούνται ανατολικά στη συνέχεια. Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες (παγετός) θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειας Ελλαδας και σε περιοχές, όπου ευνοείται έντονη αναστροφή (κοιλότητες με άπνοια) στην κεντρική χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ:  Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *