Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα κυρίως στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα, ενώ το μελτέμι δεν εξασθένησε. Την Κυριακή αναμένεται μικρή εξασθένηση του μελτέμιου, ενώ θα εκδηλωθούν εκ νέου καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, θα επικρατήσει αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας, οπότε στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και τη δυτική Στερεά . Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34-35οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανάτολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *