Η επιδείνωση του καιρού έχει ξεκινήσει από σήμερα στη δυτική χώρα με βροχές ασθενούς έντασης, καθώς προσεγγίζει τη χώρα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά. Η κορύφωση της κακοκαιρίας θα λάβει χώρα το Σάββατο, οπότε και θα σημειωθούν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Για την Παρασκευή αναμένεται νεφελώδης καιρός στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία από τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης. Οι βροχές σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται με διαλείμματα ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από το βράδυ θα ενταθούν εκ νέου. Στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένεται κατά περιόδους νεφελώδης καιρός και ασθενής βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Από τις απογευματινές ώρες η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης από τα δυτικά θα γίνει πιο αισθητή.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στην Πελοπόννησο και την υπόλοιπη νότια χώρα, όπου θα αγγίξει τους 25-26οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από ανατολικές-βορειοανατολικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι νεφώσεις από το απόγευμα και προς το βράδυ θα πυκνώσουν και ο ουρανός θα καταστεί νεφοσκεπής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22-23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχή ασθενούς έντασης τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια παύση των φαινομένων και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *