Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε Θεσσαλία, Μακεδονία και ανατολική Στερεά με κατά τόπους πολύ ισχυρές ραγδαιότητες και με εμμονή. Την Τετάρτη, η αστάθεια θα επεκταθεί και στα δυτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στην Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών υπάρχει πιθανότητα μπόρας ή και καταιγίδας στην κεντροβόρεια Εύβοια και τη Βοιωτία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεημβρινών και απογευματινών ωρών θα ανατπυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικές αλλά θα μπορόυν να προκαλέσουν τοπικά πλημμυρικά επεισόδια, λόγω της πολύ αργής κινησής τους, ειδικά κοντά στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές και οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βοριεοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 1-3 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθουν νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, όπου προς το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και παροδική καταιγίδα. Πιθανότητα υπάρχει και για τα δυτικά-νοτιοδυτικά προάστια. Προς το απόγευμα και μετά ο ουρανός θα καταστεί νεφελώδης λόγω των καταιγίδων της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναοτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως γύρω από τα ορεινά και τα ανατολικά τμήματα της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *