Η θερμοκρασία μετά από αρκετές ημέρες έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες επανήλθε η αστάθεια στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νέα εβδομάδα φαίνεται ότι οι βοριάδες θα επανέλθουν και μάλιστα θα είναοι ισχυροί και θα ρίξουν τη θερμοκρασία σημαντικά στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται αρχικα γενικά αίθριος καιρός, εκτός από τις Σποράδες και τη νότια Χαλκιδική όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες στη δυτική Στερεά, τη κεντρική, δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, οπότε θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 34-35 και τοπικά 36-37οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα βόρεια τμήματα του.

Την Πέμπτη, αρχικά θα επικρατέι γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θράκης. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στη δυτική-νοτιοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες υπάρχει και στη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας και δε θα ξεπεράσει τους 33 και τοπικά 34οC, ενώ στη δυτική χώρα θα αγγίξει τους 35-36οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Το Σάββατο, αρχικά αθα επικρατούν λίγες νεφώσεις παορδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία και την βορειοανατολική Θεσσαλία, όπου υπάρχει πιθανότητα να δώσουν τοπικές μπόρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη νόρια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπερνάει τους 33-34οC στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με έντση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από λίγες νεφώσεις, άνευ σημασίας στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα δυτικά την Κυριακή, οπότε και θα αγγίξει τους 36-37οC, ενώ στα υπόλοιπα δε θα ξεπεράσει τους 34-35οC και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα ανέβει περαιτέρω και θα φτάσει τους 37 και τοπικά πιθανόν τους 38οC στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35oC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *