Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όμως, από τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και σχετική ζέστη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά τη Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωρικά της Ήπειρο, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά θα είναι πιο αυξημένες, χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη νότια και ανατολική Πελοπόννησο στα ηπειρωτικά τοπικά θα ξεπεράσει τους 30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29-30οC, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στα νότια παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με ένταση 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ. Στα δυτικά του νομού θα εξακολουθήσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27-28οC, ενώ στο κέντρο της πόλης θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *