Καλοκαιρία επικράτησε σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε και έφτασε τους 36-37 και τοπικά 38οC κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Αύριο ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα, ενώ δεν αναμένονται φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει τους 38-39 και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τους 40-41οC (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών παρακάτω).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγάιο 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36-37 και τοπικά στα δυτικά του νομού 38οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά του νομού 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35-36οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *