Πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε στη δυτική χώρα σήμερα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σημειώθηκαν εκ νέου αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι πιο αισθητή στη δυτκή Ελλάδα, ενώ θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες στη βόρεια-βορειοανατολική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις στο εσωτερικό της Ηπείρου με πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενή βροχή στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά, τη Μακεδονία και την ανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πιθανότητα για μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες υπάρχουν στα βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη βορειοανατολική Θεσσαία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σε μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο βόρειο τμήμα του θα στραφούν σε βόρειους-βόρειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ. Στις περιοχές πέριξ του Κορινθιακού κόλπου και του δυτικού Σαρωνικού οι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μέχρι προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, στη συνέχεια αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 και τοπικά στα ανατολικά του νομού 39 και πιθανόν 40οC (Νέα Μάκρη). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα δυτικά του νομού 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37οC. Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *