Μετά από μία πολύ θερμή Μεγάλη Βδομάδα με κορύφωση τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε η θερμοκρασία στην Κρήτη έφτασε τοπικά τους 39οC, από την Τρίτη του Πάσχα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση αλλά όχι για πολύ από ότι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία.

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται τα ξημερώματα αυξημένες νεφώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στη Θράκη. Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες αυτές οι νεφώσεις θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Πιθανότητα για μπόρες υπάρχει στα ορεινά (κυρίως στα βόρεια) της ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Η αφρικάνικη σκόνη θα περιοριστεί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, εκτός από τη δυτική Ελλάδα. Οι περιοχές που ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30οC είναι η νότια Πελοπόννησος, η νότια Κρήτη και η Ρόδος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Την Τετάρτη του Πάσχα, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη την Μακεδονία και την βόρεια Ήπειρο, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας τη Θράκη, χωρίς φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, εκτός από την Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια. Από τις μεσημβρινές προς τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη δυτική Ελλάδα (Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο) και θα επεκταθούν σταδιακά στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μποφόρ και στο νότιο από μεταβλητές με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη του Πάσχα, τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα εντοπίζονται στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Στερεά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Από τις βραδινές ώρες θα συννεφιάσει στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα αγγίξει τους 29-30οC σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Την Παρασκευή του Πάσχα, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Στη Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Στερεά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκ νέου αρκετά 30αρια σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές με ένταση 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Το Σάββατο του Πάσχα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις στα νότια νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30οC σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας της Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Θεσσαλίας και στην Κρήτη. Επιπλέον, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Την Κυριακή του Θωμά θα επικρατήσουν βοριάδες με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας, εκτός από τη δυτική Ελλάδα ενώ θα είναι αρκετά αισθητή στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *