Οι βοριάδες στο Αιγαίο ενισχύθηκαν σημαντικά την Πέμπτη και έφτασαν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία. Την Παρασκευή αναμένεται μια μικρή περαιτέρω ενίσχυση των βοριάδων και τοπικές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα.

Την Παρασκευή, αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις κυρίως γύρω από τα ορεινά στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία και την Άνδρο, οπότε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ψιχάλες ή παροδική ασθενής βροχή στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στη κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και προς τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει στη νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37-38οC, ενώ τοπικά πιθανόν να αγγίξει και τους 39oC. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 34-35οC.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά στα νότια τμήματά του 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, πιο πυκνές στα ορεινά του νομού. Πιθανότητα μπόρας υπάρχει κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *