Σε αρκετές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν βροχές την Κυριακή, ενώ επικράτησε αυξημένη συννεφιά στο σύνολο της χώρας κατά διστήματα. Κατα τη διάρκεια της Δευτέρας αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα αναμένονται τις νυχτερινές ώρες βροχές στην Μακεδονία και τη Θράκη, που θα διαρκέσουν μέχρι τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες. Επιπλέον, τοπικές βροχές θα σημειωθούν τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στη βόρεια-βορειοανατολική Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Μακεδονία. Έτσι θα σημειωθούν μπόρες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Στη Θεσσαλία οι μπόρες θα συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από δυτιικές βορειοδυτικές με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά και θα σημειωθούν μπόρες στα βόρεια-βορειοδυτικά (συμπεριλαμβανομένων και των βόρειων προαστίων) και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας ένταση, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι που τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να δώσουν τοπική μπόρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25οC. Οι άνεμοι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν από μεταβλητές με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *