Ισχυρή ψυχρή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας , την Κυριακή, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι και τα πεδινά και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο .

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί μέχρι και πεδινά τμήματα της Εύβοιας και γρήγορα της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Θεσσαλίας, ενώ μέχρι το μεσημέρι και στην ανατολική Πελοπόννησο πιο εξασθενημένα. Λίγα χιόνια, παροδικού χαρακτήρα θα πέσουν και στη δυτική-νοτιοδυτική Θεσσαλία, γύρω από τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας ενώ παροδικά πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη νότια Χαλκιδική. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα των Κυκλάδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων. Χιόνια θα πέσουν στις Κυκλάδες πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ στην Κρήτη από τα 600 μέτρα υψόμετρο. Χιονοκαταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Πιθανά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις αναμένονται στη Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα σημειωθεί ολικός παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Μακεδονίας, ενώ το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια χώρα δε θα ξεπερνά τους 4-5Οc, στα δυτικά τους 8-9οC και στη νότια χώρα τους 11-12οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν το πρωί από τα βόρεια και θα σημειωθούν εκεί πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα (χιονοκαταιγίδες). Μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με υψόμετρο πάνω από τα 100 μέτρα, αλλά και πρόσκαιρα και στα δυτικά-νοτιοδυτικά παραθαλάσσια. Αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν τη μορφή μπόρας, ενώ τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέλθουν στα 250-300 μέτρα. Στη δυτική Αττική θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι και τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με νιφαδόπτωση τις πρωινές ώρες άνευ σημασίας. Στη Χαλκιδική το πρωί θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά τμηματά της. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *