Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα βορειοανατολικά με βροχές, χιόνια χαμηλά και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο ο καιρός στα ανατολικά και νότια θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένεται από τα μεσάνυχτα ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στη Χαλκιδική. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές μπόρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι οποίες θα δώσουν από νωρίς χιόνια σε σχετικά χαμηλά υψόεμετρα. Επιπλέον και στα νότια νησιά του Ιονίου και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Κατά τη διάρκεια των πρωινών-μεσημβρινών ωρών ισχυρές βροχές στα πεδινά και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο θα σημειωθούν πρώτα στην Εύβοια και στη συνέχεια στην ανατολική Στερεά, τη νοτιοανατολική Θεσσαλία και στη συνέχεια στη βόρεια-ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Επιπλέον, σταδιακά βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επικεντρώνεται στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και στην ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, ενώ στην Πελοπόννησο μέχρι και τα ημιορεινά. Στην Κρήτη θα χιονίσει πάνω από τα 800-900 μέτρα περίπου (βλ. χάρτη χιονοπτώσεων παρακάτω).

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση ειδικά στα ανατολικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 και τοπικά 9 μπογόρ, εκτός πό τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχές μετά τα μεσάνυχτα πρώτα στα βορειοδυτικά και έπειτα στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με τα χιόνια στα βορειοδυτικά να πέφτουν πάνω από τα 400-500 μέτρα και στα υπόλοιπά ορεινά από τα 600-700 μέτρα. Μετά από ένα πρόσκαιρο διάλλειμμα του καιρού από τα βόρεια θα αρχίσουν να σημειώνονται ισχυρές βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν όλο το νομό. Στα βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα και στα βορειοδυτικά πάνω από τα 200 μέτρα (πιθανόν πρόσκαιρα στην έξαρση των φαινομένων να πέσουν λιγο τα υψόμετρα και πιθανόν να σημειωθεί χιονοζάλαζο τοπικά). Στη συνέχεια από το μεσημέρι θα σημειώνονται μπόρες κατά διαστήματα κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά και ανατολικά τμήματα, επηρεάζοντας πρόσκαιρα όμως και το λεκανοπέδιο, στο οποίο θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό. Τα υψόμετρα θα ανέβουν λίγο παντού (πάνω από τα 400-500 μέτρα). Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν γύρω από τα ορεινά (κυρίως Πάρνηθα και Κιθαιρώνα) και στην ανατολική-νοτιοανατολική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9-10οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί αίθριος σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8-9οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *