Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Αθηνών, ενώ τοπικά χιόνισε και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο σε πεδινά-ημιπεδινά τμήματα. Την Κυριακή ο χιονιάς αναμένεται να επικεντρωθεί στο Αιγαίο και κυρίως στις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα, εκτός από την Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα βροχή θα σημειωθεί στα νότια νησιά του Ιονίου , ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και η δυτική Πελοπόννησο οπότε και θα χιονίσει σε πολύ χαμηλό υψόμετρο (πιθανόν σε Μεσσηνία και νότια Ηλεία σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές). Ταυτόχρονα μετά τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται χιονομπόρες και παροδικές χιονοκαταιγίδες έως τα παραθαλάσσια σε Εύβοια (κυρίως στην κεντρονότια λιγότερα και όχι τόσο αξιόλογα στη βόρεια), Σποράδες (κυρίως στη Σκύρο), Κυκλάδες (σε Σαντορίνη πάνω από τα 200 μέτρα) και την Κρήτη (πάνω από τα 200-300 μέτρα-στα πεδινά-παραθαλάσσια χιονόνερο και χιονοχάλαζο), ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και η νοτιοανατολική Στερεά (ανατολική Βοιωτία και κυρίως βορειοανατολική Αττική). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Κάσο και την Κάλυμνο. Το βράδυ και προς τα μεσάνυχτα θα χιονίζει πυκνά στη Λήμνο και την ανατολική Χαλκιδική, αλλά και ασθενώς στη βόρεια Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το βράδυ στη βόρεια και κυρίως βορειοανατολική χώρα. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Ικαρία, Χίο). Οι χιονοπτώσεις στην κεντρονότια Εύβοια (θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοστρώσεις έως τα παραθαλάσσια), τις Κυκλάδες (στις βόρειες θα σημειωθεί χιονόστρωση έως τα παραθαλάσσια, στις κεντρικές πιθανόν παροδικά) και την Κρήτη θα είναι πυκνές.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν για να ενισχυθούν τα μεσάνυχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα το ξημέρωμα 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν γρήγορα (λίγο μετά τα μεσάνυχτα) στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού και θα σημειωθούν χιονομπόρες έως τα παραθαλάσσια τμήματα αυτών των περιοχών. Κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών ωρών ισχυρές χιονομπόρες (χιονοκαταιγίδα στα ανοιχτά του νότιου Ευβοϊκού) θα σημειωθούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα χιονόστρωση ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα (παροδική). Παροδική χιονομπόρα θα σημειωθεί και στο λεκανοπέδιο (κυρίως στο ανατολικό-υφυμήττιες περιοχές), αν και τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα επικεντρώνεται κυρίως πέριξ της Πάρνηθας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν σημαντικά ανοίγματα στον καιρό. Από το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλο το νομό και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6οC (στα βόρεια η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4-5οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *