Τι αναμένεται στην κακοκαιρία Καρμελ:

 1. Χιονόπτωση το Σάββατο το πρωί-μεσημέρι σε πεδινά-ημιπεδινά (>150 μέτρα) τμήματα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα+Βοιωτία).
 2. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα χιονοπτώσεις στην Αττική πάνω από τα 400-500 μέτρα (Υμηττό και Πεντέλη) και πάνω από τα 300 μέτρα σε περιοχές κοντά στην Πάρνηθα, ενώ στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα, δηλαδή σε περιοχές γύρω από το όρος Πατέρα και τον Κιθαιρώνα (περίπου πάνω από τα 200 μέτρα). Πιθανόν λόγω της μεγάλης έντασης των φαινομένων τα υψόμετρα χιονόπτωσης παροδικά να είναι πιο χαμηλά, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα εμφάνισης χιονοχάλαζου τοπικά.
 3. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.
 4. Στη συνέχεια χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην ανατολική βορειοανατολική Πελοπόννησο (Κορινθία, Λακωνία, Αργολίδα, Αχαϊα και Αρκαδία) πάνω από τα 400-600 μέτρα περίπου.
 5. Από το απόγευμα και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, αλλά κατά διαστήματα θα έχουν αξιόλογη ένταση (θα εκδηλώνονται με τη μορφή μπόρας).
 6. Κατά το πρωινό-μεσημβρινό πέρασμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη κεντρονότια Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν τη νοτιοανατολική Θεσσαλία (μικρότερη αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για καταιγίδα στη βορειοανατολική Αττική).
 7. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα και το βράδυ σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αλλά και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
 8. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι ιδιάιτερα έντονα και επίμονα, από το μεσημέρι και μετά.
 9. Λίγα χιόνια θα πέσουν γύρω από τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας.
 10. Παροδική χιονόπτωση το μεσημέρι θα σημειωθεί και στην Τρίπολη.
 11. Δεν αναμένεται χιονόπτωση σε νοτιότερα τμήματα της Κηφισιάς σε καμία περίπτωση.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εντοπίζονται εξασθενημένα στη βόρεια Εύβοια, τη Μαγνησία, τη Βοιωτία, τη βορειοδυτική Αττική και τη Φθιώτιδα, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη ενώ παροδικά θα επηρεαστεί και η βόρεια Αττική. Από το μεσημέρι και μετά θα περιοριστούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *