Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα έως και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού, οι οποίες στο κεντρικό και νότιο λεκανοπέδιο ήταν ασθενείς αλλά στο πρώτο κατάφερε να ασπρίσει τις εύκολες επιφάνειες. Το Σάββατο αναμένεται το πιο σημαντικό κύμα του χιονιά, καθώς όπως θα στροβιλίζεται η ψυχρή λίμνη στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα παράγει σημαντικά ποσά θετικού στροβιλισμού, τα οποία με τη βοήθεια συγκλίσεων στην κατώτερη τροπόσφαιρα, αλλά και τα σημαντικά ποσά αστάθειας θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυκνών χιονοπτώσεων τοπικά στο νομό.

Αρχικά λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού, οι οποίες από το πρωί θα δίνουν χιονομπόρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το μεσημέρι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού με γενικευμένο κλείσιμο του καιρού και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά και στη συνέχεια τα βορειοδυτικά τμήματα του νομού, οι οποίες κατά διαστήματα θα επηρεάζουν και το λεκανοπέδιο (με έμφαση το ανατολικό) και θα εντείνονται όσο πάμε προς το απόγευμα. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό θα σημειωθεί χιονοκαταιγίδα στα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Από το βράδυ και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ αρχικά, ενώ από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις χιονοστρώσεις, στις εύκολες επιφάνειες (χόρτα και αυτοκίνητα) έστω και παροδικές θα επιτευχθούν στα περισσότερα παραθαλάσσια (ειδικά στις περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα δηλαδή βόρεια και ανατολική Αττική, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και στα νοτιοανατολικά προάστια, ενώ μικρότερη πιθανότητα υπάρχει στα νοτιοδυτικά). Στο κέντρο θα υπάρξει μικρή χιονόστρωση (χωρίς να δημιουργεί προβλήματα-δε θα αφορά το δρόμο η χιονόστρωση), ενώ στη βόρεια-βορειοανατολική Αττική (συμπεριλαμβανομένων και των βορείων-βορειοανατολικών προαστίων πάνω από τα 200-250 μέτρα αφού θα υπάρχει χιονόστρωση και στο δρόμο) κατά το διάστημα της έξαρσης είναι πιθανό να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα στην κυκλοφορία και θέλει λίγη προσοχή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *