Η κακοκαιρία “Φίλιππος” συνεχίζεται με τα χιόνια να έχουν φτάσει έως και πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα ακόμη και της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Το Σάββατο αναμένεται υποτροπή του καιρού στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις έως και τα παραθαλάσσια στη Χαλκιδική (παροδικά), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την ανατολική Μαγνησία και σταδιακά στη νοτιοανατολική Στερεά (Βοιωτία, βόρεια και ανατολική Αττική). Ταυτόχρονα τοπικές μπόρες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, αλλά και χιονόνερο ή βροχή μέτριας έντασης στα παραθαλάσσια της νότιας-νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και χιόνια πάνω από τα 150-200 μέτρα, ενώ βροχές-χιονόνερο προς το μεσημέρι θα σημειωθούν και στην Κρήτη και χιόνια πάνω από τα 300 μέτρα. Από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σε Εύβοια, Κυκλάδες και νοτιοανατολική Στερεά ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο (κυρίως γύρω από τα ορεινά) και τη Χαλκιδική σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο, ενώ θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στη βόρεια Κρήτη (θα εκδηλωθούν και καταιγίδες), ενώ θα εξασθενήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα προσήνεμα ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και τοπικά στη νοτιοανατολική Στερεά και την Κρήτη (προς τα μεσάνυχτα).

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και το πρωί θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού, οι οποίες από το πρωί θα δίνουν χιονομπόρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το μεσημέρι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού με γενικευμένο κλείσιμο του καιρού και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά και στη συνέχεια τα βορειοδυτικά τμήματα του νομού, οι οποίες κατά διαστήματα θα επηρεάζουν και το λεκανοπέδιο (με έμφαση το ανατολικό) και θα εντείνονται όσο πάμε προς το απόγευμα. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό θα σημειωθεί χιονοκαταιγίδα στα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Από το βράδυ και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ αρχικά, ενώ από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι στα ανατολικά και το εσωτερικό του νομού και θα σημειωθούν τοπικές χιονομπόρες. Πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη ασθενώς (δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο). Από το απόγευμα και μετά θα επικραρήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5-6οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *