Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας, αλλά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι χιονοπτώσεις την Πέμπτη θα ενταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα κατέβουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις (τοπικές χιονοκαταιγίδες) ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βοιωτίας, της βόρειας Εύβοιας και της νότιας Φθιώτιδας και της ανατολικής Μαγνησίας και τοπικά στη Χαλκιδική αλλά και σε πολύ χαμηλό υψόμετρο της Αττικής και της ανατολικής-βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Το μεσημέρι-απόγευμαχιόνια θα σημειώνονται και στα πεδινά (στα παραθαλάσσια κυρίως χιονόνερο) της Αττικής και της κεντρονότιας Εύβοιας, ενώ τοπικές χιονομπόρες θα σημειωθούν κυρίως κοντά στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπέιρου, οι οποίες πολύ τοπικά θα επηρεάσουν και πεδινά τμήματα. Ταυτόχρονα τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, αλλά και τη νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο (χιόνια πάνω από τα 300-400 μέτρα). Στη Χαλκιδική θα σημειωθούν τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις το μεσημέρι. Προς το απόγευμα επιπλέον, θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (τοπικές χιονομπόρες έως και τα πεδινά), τα Επτάνησα και το βράδυ στις Κυκλάδες (χιόνια πάνω από τα 100-200 μέτρα). Τέλος, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Κρήτης και το βράδυ και πάνω από τα 300-400 μέτρα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από βόρειες διυεθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και στη συνέχεια από ανατολικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Από τα μεσάνυχτα και έπειτα θα σημειώνεται βροχή στα παραθαλάσσια της δυτικής και βόρειας Αττικής και χιόνια πάνω από τα 250-300 μέτρα. Μέχρι το πρωί βροχή-χιονόνερο θα σημειώνεται στα πεδινά-παραθαλάσσια και χιονόπτωση πάνω από τα 200 μέτρα. Προς το μεσημέρι πρόσκαιρα στην ένταση των φαινομένων θα χιονίσει μέχρι και τα παραθαλάσσια σε τοπικό επίπεδο (χωρίς να το στρώσει βέβαια). Χιονοστρώσεις παροδικές θα σημειωθούν πάνω από τα 200-250 μέτρα, ενώ στη βόρεια Αττική από τα 400 μέτρα οι χιονοστρώσεις θα είναι σημαντικές. Από το απόγευμα φαίνεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων. Χιονοκαταιγίδα αναμένεται να σημειωθεί στη βόρεια Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές ειδικά στη βόρεια-βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθεί νιφαδόπτωση. Στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού (σύνορα με Χαλκιδική) είναι πιθανό να σημειωθεί παροδικά αξιόλογη χιονομπόρα. Από το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 0 έως 7-8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι βόρειοι 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *