Χιονόπτωση ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα του λεκανοπεδίου σημειώθηκε την Πέμπτη, με τις χιονοστρώσεις να φτάνουν έστω και πρόσκαιρα τα 150-200 μέτρα. Την Παρασκευή θα συνεχιστούν κατά τόπους οι πεδινές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, και χιονόνερο στα πεδινά της νότιας νησιωτικής χώρας και χιόνια μέχρι πολύ χαμηλά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις σε πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Αττικής και της ανατολικής Μαγνησίας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα τμήματα που είναι προσήνεμα στο βορειοανατολικό άνεμο. Επιπλέον, γύρω από τα ορεινά της ανατολικής και βορειοανατολικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Ταυτόχρονα, τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πεδινά και τοπικά παραθαλάσσια τμήματα των βόρειων Κυκλάδων, ενώ στις υπόλοιπες πάνω από τα 200 μέτρα περίπου, αλλά και στη βόρεια Κρήτη χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 200-300 μέτρα. Από το μεσημέρι θα συνεχιστούν τα φαινόμενα σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική και Σποράδες, ενώ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν εκτός πιθανόν από την Άνδρο και την Τήνο, ενώ και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Ικαρία), αλλά και τα Δωδεκάνησα με τη μορφή όμβρων (χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα). Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα φαίνεται εκ νέου επιδείνωση στην ανατολική Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νοτιοανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από ανατολικές με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μετά την αλλαγή της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές έως τα παραθαλάσσια της βόρειας Αττικής. Στο κεντρονότιο λεκανοπέδιο τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και παροδικά, παρόλο που οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν έως και τα παραθαλάσσια. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει παροδική χιονόστρωση στις εύκολες επιφάνειες και στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι πριν το μεσημέρι θα εκδηλώνονται χιονομπόρες στη βόρεια και βορειοδυτική (κυρίως γύρω από τα ορεινά) Αττική, ενώ στο λεκανοπέδιο θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα στον καιρό. Το μεσημέρι φαίνεται να υπάρχει μια υποτροπή του καιρού με πιο πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια Αττική και πιο ασθενή φαινόμενα να επηρεάζουν και το λεκανοπέδιο (κυρίως το δυτικό τμήμα του) χωρίς όμως να αναμένεται κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς να αναμένονται φαινόμενα (πιθανή εμφάνιση virga). Από το βράδυ θα σημειωθούν στα άκρα ανατολικά τμήματα του νομού χιονοπτώσεις έως και τα παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *