Με αρκετή συννεφιά και λίγα τοπικά φαινόμενα κύλησε το Σάββατο στη χώρα μας, ενώ το κρύο πλέον είναι αισθητό ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Την Κυριακή, οι βροχές θα είναι περισσότερες αλλά θα επικεντρώνονται κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ θα σημειωθούν τα πρώτα χιόνια σε πιο χαμηλά ορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται εώς τις πρωινές ώρες λίγα τοπικά φαινόμενα στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας πιο αξιόλογα γύρω από τα ορεινά, όπως και στα ορεινά της ανατολικής-βορειοανατολικής Πελοποννήσου, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι έως και το βράδυ θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στα Δωδεκάνησα και τη Σάμο και την Ικαρία, ενώ αργά το βράδυ και στις ανατολικές Κυκλάδες, αλλά και τη δυτική Κρήτη.. Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία πάνω από τα 700-800 μέτρα (θα χιονίσει σε Φλώρινα και τη νύχτα και στην Πτολεμαΐδα, πιθανότητα υπάρχει και για την Κοζάνη, ενώ εκτός χιονοπτώσεων θα μείνουν η Καστοριά και τα Γρεβενά). Επιπλέον, το βράδυ τα φαινόμενα στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Θεσσαλίας θα γίνουν πιο αξιόλογα – έντονα, ενώ θα σημειωθούν φαινόμενα και στις Σποράδες. Τέλος, ψιχάλες και πολύ ασθενείς βροχές θα πέσουν σε Ήπειρο, Ιόνιο και νοτιοδυτική Πελοπόννησο το απόγευμα και το βράδυ.

Χιόνια θα πέσουν στη Θεσσαλία πάνω από τα 900-1000 μέτρα, στην ανατολική-βορειοανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας) και την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 1100-1200 μέτρα, πάνω από τα 800-900 μέτρα στα ορεινά της Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάνει στα βόρεια τους 10-11οC, στα ανατολικά τους 12-13 και τοπικά τους 14οC και στα δυτικά τους 15-16 και στο νότιο Αιγαίο τους 17-18οC.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5-7 και τοπικά στο νότιο 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρκετές νεφώσεις, ειδικά στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές γύρω από τα ορεινά (Πάρνηθα-Κιθαιρώνα). Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1300 μέτρα των δύο παραπάνω βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με ψιχάλες το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *