Ο χειμώνας έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και λίγες ημέρες και πλέον το κρύο είναι αισθητό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ερχόμενη βδομάδα θα κυλήσει με αρκετό κρύο και τοπικά φαινόμενα, ενώ τα χιόνια φαίνεται ότι προς τα τέλη της θα φτάσουν μέχρι και αρκετά χαμηλά υψόμετρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται τοπικές βροχές μέχρι και το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες, τη νότια Χαλκιδική, τη νοτιοανατολική Στερεά, τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα την ανατολική Λακωνία. Λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως γύρω από τα ορεινά θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ μπόρες αναμένονται στο Ιόνιο και τις βόρειες Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν στην Εύβοια και τη νοτιοανατολική Στερεά από τα 700-800 μέτρα, στη Χαλκιδική από τα 500 μέτρα στην Κρήτη από τα 1200 μέτρα Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν στη βόρεια και στη συνέχεια και στην κεντρική χώρα.

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα ειδικά το πρωί που θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ το μεσημέρι εκεί δε θα ξεπερνά τους 7-9Οc, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11-13 και τοπικά τους 14Οc.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ψιλόβροχο πιθανόν να σημειωθεί και νοτιότερα στο λεκανοπέδιο. Από το απόγευμα σταδιακά θα ανοίξει ο καιρός και θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 700-800 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10-11oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν από το απόγευμα. Στη νότια Χαλκιδική μέχρι και το μεσημέρι θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *