Αξιόλογα ποσά βροχής έπεσαν σε τοπικό επίπεδο στην Εύβοια και στις Σποράδες, λόγω της κλασσικής σύγκλισης βορειοδυτικού-βορειοανατολικού στο Αιγαίο, που σε συνδυασμό με την σχετικά περιορισμένη αστάθεια έδωσε τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά καλός με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή, τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική Χαλκιδική, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά (κυρίως Βοιωτία), όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημιεωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη κεντρική Στερεά, τη Θράκη και τη νότια Πελοπόννησο, όπου στην τελευταία ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες γύρω από τα ορεινά τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 29-30 και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τους 31-32οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι απο μεταβλητές 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στα ορεινά του νομού το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28-29oC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *