Τέλη φθινοπώρου θα θυμίζει ο καιρός στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη με αρκετές βροχές και αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τρίτη, αναμένονται βροχές κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα της, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Στερεά, αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματά της, όπως και στο εσωτερικό της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο αυξημένες και γενικά μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, τα οποία θα είναι περισσότερα στο νότιο και κυρίως νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα, οπότε δε θα ξεπερνά τους 17-19 και τοπικά στη Θεσσαλία τους 20-21oC, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 24-26 και τοπικά στη δυτική Στερεά τους 27oC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στο βόρειο τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο αυξημένες ειδικά το βράδυ όπου θα σημειωθούν ψιχάλες και πιθανόν τοπικά ασθενούς έντασης βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24oC. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5  μποφόρ.       

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *