Περισσότερες ήταν οι νεφώσεις την Τρίτη σε σχέση με τη Δευτέρα, αλλά τα φαινόμενα ήταν πολύ περιορισμένη κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια. Την Τετάρτη θα επικρατήσει φθινοπωρινό σκηνικό στην ανατολική ηπειρωτική και βόρεια χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και σημαντική πτώση του υδραργύρου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές μπόρες σε Σποράδες, Εύβοια (προσήνεμη στο βοριά), Χαλκιδική, βορειοανατολική Στερεά, ανατολική Θεσσαλία και ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες στις παραπάνω περιοχές (εκτός των Σποράδων) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, το εσωτερικό της Κρήτης και καταιγίδες στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο. Το βράδυ λίγες ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία και κυρίως τη Θράκη, ενώ θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία (πιο έντονες στην ανατολική) και τις Σποράδες, αλλά και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στον Όλυμπο και την οροσειρά της Ροδόπης πάνω από τα 1900-2000 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ειδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 23, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 13 έως 29 και στη νησιωτική χώρα από 18 έως 28οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις με τοπικές μπόρες στα δυτικά του νομού, οι οποίες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα. Το μεσημέρι τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και στα βόρεια του νομού ενώ το απόγευμα προς το βράδυ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί από ψιχάλες και τοπική ασθενή βροχή και το λεκανοπέδιο. Το βράδυ θα σημειώνονται βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης το πρωί, ενώ παρά το γεγονός ότι πρόσκαιρα θα ανοίξει ο καιρός προς το απόγευμα, το βράδυ θα σημειωθούν εκ νέου ψιχάλες και τοπικά ασθενούς έντασης βροχή. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στο εσωτερικό και τα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *