Έντονη θα είναι η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης και τη Δευτέρα στη χώρα μας με τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο ακόμα και να φτάνει τους 30οC σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Μέχρι και το πρωί θα σημειωθούν λίγες ασθενείς λασποβροχές στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στο ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Έντονη θα είναι η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στη δυτική και νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάνει στα βόρεια τους 25-27οC, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 27-29 και τοπικά τους 30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις. κατά διαστήματα πιο αυξημένες και κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26-27οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια τη ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *