Η Κυριακή του Πάσχα ήταν πολύ ζεστή για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αφού σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία έφτασε τους 34-35οC, ενώ στην Κρήτη έφτασε τοπικά τους 38οC. Η ζέστη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ από την Τρίτη θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο και σταδιακά θα μετακινηθούν ανατολικότερα. Έτσι από τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τα νότια τμήματα της). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών προς τα μεσάνυχτα υπάρχει πιθανότητα για βροχή στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Τέλος, τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή και θα ξεπεράσει για άλλη μια μέρα τους 30οC σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32-33οC. Στα παραθαλάσσια η θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τις πρωινές ώρες με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ στα δυτικά του νομού, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, οπότε και σταδιακά θα αυξηθούν και ο ουρανός θα καταστεί νεφελώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *