Ο υδράργυρος σημειώσε σημαντική άνοδο την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, ενώ σε πολλές περιοχές ειδικά τις πρωινές ώρες επικράτησε ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα. Την Πέμπτη αναμένεται παρόμοιο σκηνικό με τις ομίχλες να εμφανίζονται σε περισσότερες περιοχές.

Την Πέμπτη, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα με τοπικές ομίχλες κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών σε Κυκλάδες, νησιά ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες, νοτιοανατολική Στερεά (νότια και ανατολική Αττική) – νότια Εύβοια, στα ανατολικά παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανόν στην ανατολική Κορινθία (τμήματα που βρέχονται από το Σαρωνικό). Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν και στα ηπειρωτικά (ειδικά σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία και Ήπειρο). Οι χαμηλές νεφώσεις μέσα στο Αιγαίο θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα αναπτυχθούν πάλι τοπικές ομίχλες στις προαναφερθείσες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία και Κρήτη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24-25 και τοπικά 26-27οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, εκτός από το Κρητικό Πέλαγος που θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 2-3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Περιορισμένη ορατότητα σε μεγάλο μέρος του νομού και τοπικές ομίχλες-πολύ χαχμηλές νεφώσεις σε νότια-νοτιοανατολική Αττική πιθανόν πρόσκαιρα και νότια προάστια (παραθαλάσσια τμήματα) τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες και πιθανόν τις βραδινές ώρες. Στη δυτική Αττική είναι πιθανή η ανάπτυξη ομίχλης ή πολύ χαμηλών νεφώσεων το βράδυ. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και εκεί και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κυρίως μέσα στο Σαρωνικό. Στον υπόλοιπο νομό γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πολύ χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας οι ομίχλες και οι χαμηλές νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 2 μποφόρ, εκτός από τις θερμές ώρες της ημέρας που θα πνέουν νότιοι 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *