Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας το Σάββατο, ενώ ταυτόχρονα επικράτησαν ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Την Κυριακή αναμένεται το μελτέμι να ενισχυθέι, με αποτέλεσμα να επικρατούν θυελλώδεις ανέμοι στην περιοχή τοις κεντρονότιου Αιγαίου.

Την Κυριακή αναμένονται τις πρωινές ώρες νεφώσεις στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία. Μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντροβόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική-νοτιοανατολική Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θεσσαλία, την ‘Ηπειρο, την ανατολική Μακεδονία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Μικρή πιθανότητα για μπόρα υπάρχει στον Ταύγετο τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη φτάνοντας τους 33-34 και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τους 35-36οC.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα ανατολικά του νομού 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά χωρίς όμως να αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33-34οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *