Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Χαλκιδική και τη Θράκη, ενώ μεμονωμένη μπόρα επηρέασε, σε πολύ τοπικό επίπεδο τα βόρεια προάστια της Αττικής. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά ειδικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ενώ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Την Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες στη νότια Χαλκιδική, πιθανόν στην ανατολική-νοτιοανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια, ενώ πιθανότητα για μπόρα υπάρχει και στα βόρεια της Αττικής και τη Βοιωτία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Στερεά και την ανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου στην τελευταία θα σημειωθούν μπόρες κυρίως γύρω από τα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ειδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου δε θα ξεπερνά τους 30-31οC, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 32-33οC σε τοπικό επίπεδο.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 4-6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες με αυξημένη πιθανότητα για μπόρα στα βόρεια του νομού. Διάσπαρτες νεφώσεις θα υπάρχουν σε όλο το νομό μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29-30οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *