Κατα διαστήματα καταιγίδες επηρέαζαν την Παρασκευή τη δυτική Ελλάδα και πρόσκαιρα και τη βόρεια, ενώ η αφρικάνικη σκόνη κυρίως στα ανατολικά και νότια επέμεινε (κυρίως στα χαμηλότερα στρώματα της τροπόσφαιρας) και ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο το καιρικό σκηνικό δε θα αλλάξει σημαντικά, εκτός του ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, όπου και θα σημιεωθούν και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο (κυρίως στο εσωτερικό-κοντά στα ορεινά), τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία (τοπιές μπόρες), τη δυτική Στερεά (κυρίως στο εσωτερικό-κοντά στα ορεινά) και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο (κυρίως στο εσωτερικό-κοντά στα ορεινά-μόνο μπόρες), ενώ παροδικές μπόρες στη Θράκη. Το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στις παραπάνω περιοχές εκτός από τη Θράκη, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της). Από το βράδυ φαίνεται γενίκευση των φαινομένων (όχι καταιγίδες όμως) στη δυτική-βορειοδυτική χώρα (κεντροβόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική-βορειοδυτική Στερεά). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας από το μεσημέρι, όπου και θα υπάρξει εκ νέου μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας από τα 1300-1400 μέτρα το μεσημέρι και το βράδυ από τα 1000-1100 μέτρα περίπου.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, η οποία θα είναι ιδαίτερα αισθητή στη δυτική-βορειοδυτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα σημειωθεί κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα για παροδική μπόρα στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20-21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *